Коментари за blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere http://blog.4bg.net Блогът на виртуална библиотека Nowhere Tue, 26 Feb 2019 09:32:28 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.16 Коментари по Bulgaria Rocks от asderadsf http://blog.4bg.net/?p=155&cpage=1#comment-30534 Tue, 26 Feb 2019 09:32:28 +0000 http://blog.4bg.net/?p=155#comment-30534 ?????????°?? ?»?°????????
???????????? ? ?°?????»?°?±?»?????????µ ?­?????????µ???????? ?????°?????????°??
???????????? ???? ?????????? ???µ?»???µ ?¦?????»????????
???????????? ???µ???????? ???µ?»?µ??????????????
???????????? ???µ???? ?????·?»????
???°???»?°?????? ?±???????? ?? ?????????±?????¶?°???µ
???????????? ?·?°???»?°?????? ?????????? ?? ???°?»????????
?????»?????????? ???????????? ?·?°???»?°?????? ???°?????????°????
?????°???????? ???????????? ?·?°???»?°?????? Amphetamine
???????µ?????° ???????????? ?±????????
???????????? ???°?????????????? ?? ?????????µ??????????
?­?????????????????? ??? ???????????»?????°????
???°???»?°?????? ???????????°?»?? ?? ?????»?µ
???????????? ???µ???????? ?·?°???»?°?????°
???????????? ?·?°???»?°?????? ?????????????? ?? ???»?????µ?????µ???????µ
???????????? ???»???????? ?????? ??????
???°???»?°?????? ???µ???????? ?? ?????????°???°?»?µ
???°???»?°?????? ?»?????????° ?? ???????»?????????????µ
???????????? ???????????? ???°???? ???°???????°??
?¤???????? ???????µ???»??
???±?µ?·?±???»?????°?????µ ?????? ???µ???°?????°?·?°?? ?? ??????????
???°???»?°?????? ?°?????µ???°?????? ?? ?????????????°?»???????µ
?­?????°?»???? ???????????? ???????°????
?????»?? ?? ???»?µ?????????????????»?°???????µ?»???????? ???????»?????????? ???µ????

]]>
Коментари по Лирика и драма от kolinishop http://blog.4bg.net/?p=14&cpage=1#comment-29001 Thu, 04 Jan 2018 11:49:23 +0000 http://blog.4bg.net/?p=14#comment-29001 Напълно съм съгласна с горе написаното… мисля, че „дамите“ трябва да имат етикет, а облеклото е доста важна част от него. И изобщо не говорим за скъпи дрехи…

]]>
Коментари по Фрактура в сценария от Дани http://blog.4bg.net/?p=138&cpage=1#comment-15967 Fri, 19 Jul 2013 14:15:10 +0000 http://blog.4bg.net/?p=138#comment-15967 Хубава статия, но съм склонен да я оспоря.
Ти смяташ, че героят е комплексар – добре комплексар е, но това не е ли част от образа – убиецът си е убиец. Той е луд, но е гений.
Добре, както и да е – сега по същество – пистолета. Ти смяташ, че би трябвало да стане ясно почти веднага, че оръжието е на Нанъли при сравнение в базата данни на куршумите, които са се забили в някаква … хипотетична козирка – онези, които Крофърд изстреля във вратата, за да сплаши градинарите и да си осигури време да се изкъпе, да си изгори дрехите и да подмени гилзите.
Но тук трябва да се вземе предвид човешкият фактор:
Арогантният прокурор, който си мислеше, че делото му е в кърпа вързано, имайки оръжието, свидетелските показания на арестуващия полицай, самопризнанията. Той беше зает с това да изчисти останалите си отговорности към окръжния прокурор, да се подготви за новото дело за онзи фармацевт, да сваля адвокатката .. и да избере декорация на кабинета си.
Арестуващият полицай, който е любовник на жертвата, но е и баща и съпруг, чийто интерес
е да запази семейството си, въпреки че твърди, че аферата му е била нещо повече. Същият си няма представа, че съпругът знае за връзката им и не счита за необходимо да уведомява съда.
Криминалистите, нахъсвани от прокура, хвърлиха всички усилия да открият пистолета в къщата, тъй като нямаше къде другаде да е, предвид че къщата е била наблюдавана в интервала от прозвучаването на изстрелите до пристигането на спецчастите и Нанъли.
Крофърд беше проучил всички по – гореспоменати и беше научил какви са слабостите им, за това знаеше как ще се стекат обстоятелствата. Настоя за процес без предварително изслушване, поиска да се защитава сам и показа добър самоконтрол и актьорски умения, когато се оправдаваше, че самопризнанията са взети на сила, а той се е страхувал за живота си.
Не бива да се забравя и че тази игра на котка и мишка на него му харесваше. Той не я уби жена си, защото е комплексар, а защото е психопат, който обича вниманието – публичен процес, изпращане на счупена черупка от яйце на прокура и разговорите им.
А те всички се бяха втренчили в оръжието, търсейки го в къщата, защото нали няма къде другаде да е. Остановиха, че обвиняемият притежава оръжие, че с него обаче не е стреляно, че липсват четирите патрона от кутията и че по гилзите няма отпечатъци.
Вероятно са предположили, че Тед има незаконно оръжие и са нямали основание да сравняват повърхността на куршума с базата данни, което макар и да не съм специалист, смятам, че едва ли е много лесно и вероятно относително, имайки предвид че куршумите, изстреляни към вратата, може да се се забили в някаква повърхност и да са се разрешили. Когато прочетох статията ти, гледах отново няколко сцени от филма и не мога да не се съглася, че не се спомена нищо за куршумите, като изключим онзи останал в жертвата. Това е пропуск, но недостатъчен, за да се обвинят сценаристите в непрофесионализъм и глупост.

Едва ли обаче CSI e много добър пример за това как се действа в лабораториите – дори в САЩ няма такова финансиране, четох в една статия наскоро, че дори не се прави аутопсия на лица над 60 години при предполагаем инфаркт. На фона на това становището, че не са направили справка на куршумите в базата, нямайки основание да смятат, че пистолета е в базата звучи логично.
Не трябва да се отрича на прокурора едно нещо – той се сети какво е станало, макар и късно – жената беше мъртва, но се сети.
Съгласен съм, че хубавата адвокатка излезе лесна, имаше някои излишни моменти, но като цяло филма държи в напрежение от началото до края, което е и целта – това е трилър, той трябва да забавлява, озадачавайки.

]]>
Коментари по Сърдитко Петко от Тинчето http://blog.4bg.net/?p=150&cpage=1#comment-13516 Tue, 24 Aug 2010 10:45:25 +0000 http://blog.4bg.net/?p=150#comment-13516 @ вила
Ех, вила-мотовила, нищо не си разбрала от шибаните терзания на шибания автор.
Нито изказа в първо лице, множествено число, нито думите: „Ние сме един ***** народ. Включително пишещият това, разбира се.“ са дали яснота за позицията на пишещия. Явно депресираните хора ще продължат да са депресирани, щото нищо не се случвало (пък дори и къщата им да гори) и ще има да си чакат някой да им го случи.
Поздрави (шибани),

]]>
Коментари по Сърдитко Петко от alex http://blog.4bg.net/?p=150&cpage=1#comment-13514 Tue, 24 Aug 2010 08:32:10 +0000 http://blog.4bg.net/?p=150#comment-13514 „Горко на народ, който се облича с дреха, неизтъкана от него, яде хляб, непожънат от него, и пие вино, неизцедено от неговата собствена преса.
Горко на народ, който приветства побойника като герои и смята блестящия завоевател за щедър.
Горко на народ, който насън презира някоя страст, а наяве и робува.
Горко на народ, който издига глас само когато крачи в погребална процесия, гордее се само с руините си и се съпротивява само когато вратът му е поставен между меча и дръвника.
Горко на народ, чиито държавници са лисици, философите му са фокусници, а изкуството му е изкуство на кърпежа и подражанието.
Горко на народ, който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари.
Горко на народ, чиито мъдреци са онемели с годините, а силните му мъже са още в люлката.
Горко на народ, разделен на части, всяка от които си въобразява, че е народ.“

Джубран Халил Джубран (1883-1931)

]]>
Коментари по Сърдитко Петко от clover http://blog.4bg.net/?p=150&cpage=1#comment-13513 Tue, 24 Aug 2010 06:54:44 +0000 http://blog.4bg.net/?p=150#comment-13513 Както може би ще забележиш от написаното, аз не плюя по народа :oops:. Само цитирам. Чудя се защо толкова много се обиждаме от подобни квалификации:?:. И виждам някои факти, които говорят в тази насока. Никакви оценки не раздавам. Ето ти оценките, а те са от преди много години… :idea:
http://www.slovo.bg/old/prs/nesmenar.htm
http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%98%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BA
Така сме от 150 години, че кой знае – може и повече да са. Народът сам плюе на себе си. И не, аз не съм нещо отделно – аз приемам това определение за себе си, защото съм част от този народ. Искам народът да приеме истината за себе си, каквато и да е тя. Да я приеме, да заживее с нея и да започне на чисто.
А може би ти живееш в държава, за което горното описание не е вярно? Стой си там, аз не бих се връщал…

]]>
Коментари по Сърдитко Петко от вила http://blog.4bg.net/?p=150&cpage=1#comment-13508 Mon, 23 Aug 2010 16:28:58 +0000 http://blog.4bg.net/?p=150#comment-13508 стига с това плюене по народа. Ако ти самия си си добър и съседа ще е добър с теб. но понеже си сърдитко петко и народа ти е крив.Все едно този народ е нещо отделно от тебе , а ти елитарно раздаваш оценки. Стига де…Истината е,че
българите в момента са силно депресирани, а по- добре да бяха сърдити защото със сръднята идва и гнева и може нещо да се случи, а в депресия и безразличие нищо не се случва.

]]>
Коментари по Джобна литеартура 1 от clover http://blog.4bg.net/?p=143&cpage=1#comment-13453 Wed, 18 Aug 2010 13:19:24 +0000 http://blog.4bg.net/?p=143#comment-13453 Идеята ти за разделяне на текста не е лоша, обаче няма как да стане, защото просто няма такова нещо в HTML-а, като разделяне на две равни колони… Мога разбира се, да „преброя“ с РНР-то броя на символите в публикацията и да ги разделя на две, обаче дори да го направя, ако има една картинка от едната страна (която е 50-ина символа, обаче бута 20 реда текст) всичко отива по дяволите.
Мога и ще променя разстоянието между редовете, мога и да вдигна „кегела“ с един пиксел. Обаче на тази дискусия мястото й не е тук, а по мейла. Тук е мястото на коментари за съдържанието, не за формата ;-)

]]>
Коментари по Джобна литеартура 1 от Тинчето http://blog.4bg.net/?p=143&cpage=1#comment-13451 Wed, 18 Aug 2010 12:53:28 +0000 http://blog.4bg.net/?p=143#comment-13451 Ревюто е интересно, .. до средата, до където успях да го прочета преди да се умори взорът ми. Убедена съм, че ще е такова и до края, а даже може и да ме накара да завлека някоя книга от набъбващата ти домашна Пратчет библиотека.
Обаче, искам да те помоля да промениш визуализацията на страницата (на всички страници):
– направи текста в две колонки, да речем, или намали дължината на реда;
– дай малко пространство между редовете;
– смени го тоя шрифт, знам, че ти е любим, ама си харесай някой по-четим.
Като ти излезе такъв плътен текстови блок на монитора, в първите 2 секунди в теб не се ли борят любопитството да разбереш какво пише и нежеланието да напрягаш зрението си излишно? Ако повечето хора са предпочели второто, то „Тази публикация е разглеждана 9999 пъти“ няма да има значение.

]]>
Коментари по Личното пространство от Тинчето http://blog.4bg.net/?p=19&cpage=1#comment-13001 Tue, 13 Jul 2010 08:49:54 +0000 http://blog.4bg.net/?p=19#comment-13001 „хората не се убеждават да пазят природата – те или се раждат такива, или се раждат консуматори. Чудо е някой да се обърне в правата вяра на 40 години;

Не съм съгласна! Това да не е инстинкт?! Това се възпитава у хората, но примера или антипримера го дават най-близките.
Вервайте ми!

]]>