Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/report_posts/report_posts.php:1) in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8
Коментари на: Фрактура в сценария http://blog.4bg.net/?p=138 Блогът на виртуална библиотека Nowhere Tue, 26 Feb 2019 09:32:28 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.18 От: Дани http://blog.4bg.net/?p=138&cpage=1#comment-15967 Fri, 19 Jul 2013 14:15:10 +0000 http://blog.4bg.net/?p=138#comment-15967 Хубава статия, но съм склонен да я оспоря.
Ти смяташ, че героят е комплексар – добре комплексар е, но това не е ли част от образа – убиецът си е убиец. Той е луд, но е гений.
Добре, както и да е – сега по същество – пистолета. Ти смяташ, че би трябвало да стане ясно почти веднага, че оръжието е на Нанъли при сравнение в базата данни на куршумите, които са се забили в някаква … хипотетична козирка – онези, които Крофърд изстреля във вратата, за да сплаши градинарите и да си осигури време да се изкъпе, да си изгори дрехите и да подмени гилзите.
Но тук трябва да се вземе предвид човешкият фактор:
Арогантният прокурор, който си мислеше, че делото му е в кърпа вързано, имайки оръжието, свидетелските показания на арестуващия полицай, самопризнанията. Той беше зает с това да изчисти останалите си отговорности към окръжния прокурор, да се подготви за новото дело за онзи фармацевт, да сваля адвокатката .. и да избере декорация на кабинета си.
Арестуващият полицай, който е любовник на жертвата, но е и баща и съпруг, чийто интерес
е да запази семейството си, въпреки че твърди, че аферата му е била нещо повече. Същият си няма представа, че съпругът знае за връзката им и не счита за необходимо да уведомява съда.
Криминалистите, нахъсвани от прокура, хвърлиха всички усилия да открият пистолета в къщата, тъй като нямаше къде другаде да е, предвид че къщата е била наблюдавана в интервала от прозвучаването на изстрелите до пристигането на спецчастите и Нанъли.
Крофърд беше проучил всички по – гореспоменати и беше научил какви са слабостите им, за това знаеше как ще се стекат обстоятелствата. Настоя за процес без предварително изслушване, поиска да се защитава сам и показа добър самоконтрол и актьорски умения, когато се оправдаваше, че самопризнанията са взети на сила, а той се е страхувал за живота си.
Не бива да се забравя и че тази игра на котка и мишка на него му харесваше. Той не я уби жена си, защото е комплексар, а защото е психопат, който обича вниманието – публичен процес, изпращане на счупена черупка от яйце на прокура и разговорите им.
А те всички се бяха втренчили в оръжието, търсейки го в къщата, защото нали няма къде другаде да е. Остановиха, че обвиняемият притежава оръжие, че с него обаче не е стреляно, че липсват четирите патрона от кутията и че по гилзите няма отпечатъци.
Вероятно са предположили, че Тед има незаконно оръжие и са нямали основание да сравняват повърхността на куршума с базата данни, което макар и да не съм специалист, смятам, че едва ли е много лесно и вероятно относително, имайки предвид че куршумите, изстреляни към вратата, може да се се забили в някаква повърхност и да са се разрешили. Когато прочетох статията ти, гледах отново няколко сцени от филма и не мога да не се съглася, че не се спомена нищо за куршумите, като изключим онзи останал в жертвата. Това е пропуск, но недостатъчен, за да се обвинят сценаристите в непрофесионализъм и глупост.

Едва ли обаче CSI e много добър пример за това как се действа в лабораториите – дори в САЩ няма такова финансиране, четох в една статия наскоро, че дори не се прави аутопсия на лица над 60 години при предполагаем инфаркт. На фона на това становището, че не са направили справка на куршумите в базата, нямайки основание да смятат, че пистолета е в базата звучи логично.
Не трябва да се отрича на прокурора едно нещо – той се сети какво е станало, макар и късно – жената беше мъртва, но се сети.
Съгласен съм, че хубавата адвокатка излезе лесна, имаше някои излишни моменти, но като цяло филма държи в напрежение от началото до края, което е и целта – това е трилър, той трябва да забавлява, озадачавайки.

]]>
От: Тинчето http://blog.4bg.net/?p=138&cpage=1#comment-12997 Mon, 12 Jul 2010 19:35:52 +0000 http://blog.4bg.net/?p=138#comment-12997 С една дума: Ей, мръсници, мръсни… Ще ни губят безценното съботно-неделно време и ще харчим по тях несметни суми, за да гледаме незаконно свалените им незаконно качени недомислени и несъобразени с очакванията на Си Ес Ай поколението филми! Къде се намирате, бе ей?! Малко бой е яло режисьорчето, пък и сценаристчето, еее, де да бяха случили на Камен Донев като баща…

]]>