blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » 2007 » ноември


20.11.2007

Киното преди всичко

Filed under: Кино — clover @ 18:21

Current Mood:Sad emoticon Sad

Киното е невероятно изкуство. Снощи гледах A Mighty Heart с Анджелина Джоли и Уил Патън (Армагедон, Да изчезнеш за 60 секунди, Пощальонът) – драма за отвлечен в Афганистан американски журналист, разказана през очите на жена му (Джоли), която е бременна и трябва да се справи с всички тревоги в това състояние. Филмът е много силен и потресаващ в директността и неподправеността си. Освен всичко останало, филмът доказва, че не можем да се справим с нещо, което не разбираме и не възприемаме като нормално и разумно поведение – хора зарязват живот, семейство, деца, работа и отдават живота си (буквално) на своята религия. Но не за това пиша.До снощи не бях чувал за този филм. За това пък чух отдавна за Драконовите воини (Dragon Wars). Невероятен сайт – http://dragon-wars.com/ – невероятен трейлър (пак там), голяма промоция. Мненията от хора, които са гледали филма на скрийнър варират от 3 до минус 2 по шестобалната система. Това е средноаритметично, като за ефекти и зрелищност филмът печели 6… мисля коментарът е излишен. Същото се получи и при Трансформърс (Transformers) – тук обаче оценката е четири с два минуса заради малко по-детската насоченост и липсата на претенции към останалата част от аудиторията, както и заради индустрията Трансформърс – коли, самолети и всичко друго, което от години залива пазара, комиксите и цялата мания, която не бива да се пренебрегва ;).

(more…)

Тази публикация е разглеждана 2646 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите

7.11.2007

Съботна (death metal) идилия

Filed under: Музика — clover @ 16:44

Събота следобед, 16 часа е. Човек ще си рече – време е за ракийка, салатка и блажено очакване на Отечествен фронт по NOVA или Море от любов по bTv (кой каквото обича – аз предпочитам една серия на CSI, Farscape или нещо от рода…). Не и миналата седмица. Nuclear Blast бяха решили да отпразнуват двадесетгодишнината си в Зимния дворец с концерт. И то не какъв да е – Agatodaemon, Benediction, Edguy и Amorphis. Все банди от сой. Може да не съм фен на първите две, но пък Аморфис и Едгай си струват.
Намъкваме се към 16.20 часа, вътре вече трещят някакви български банди, които със срам на челото ще си призная, че не съм чувал, а по мнение на познавачи втората (The Revenge Project) била сред най-големите български дет-метъл банди… ама какво ти разбирам аз от дет метъл. Ами добре, нека са добри, озвучаването е безумно и още с първите стъпки в самата зала, като преди това съм изпил набързо една бира и съм хапнал чипс за захранка, се подхлъзвам на нещо… вече ядено веднъж. Това отново повдига въпроса за „недопускане в залите на лица в явно нетрезво състояние”, но от друга страна, при продължил повече от 8 часа концерт и свободно продаваща се вътре бира, беше ясно, че подобни изпълнения ще има… Поне очаквах да са накрая. Къде ти… Освен това лицето можеше и да е в дрогирано, а не нетрезво състояние, което няма как да хванат… Явно така си го бяха допуснали в залата = нищо ново под слънцето.
(more…)

Тази публикация е разглеждана 97684 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите