blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » 2008 » февруари


8.2.2008

2007-а в ноти

Filed under: Музика — clover @ 18:31

Current Mood:Cool emoticon Cool

Таря ТуруненНе беше лесно да се направи каквато и да е класация по отношение на музиката, защото както знаете вкусовете на хората са различни като самите хора. Затова ще опитам, след като изслушах около 30 албума, голяма част от тях резюмирах в ревюта, останалите просто подминах с мълчание. За съжаление, когато става дума за група, която не съм слушал преди, много често попадам на неща, за които се питам кой, по дяволите, е дал пари да се запишат. Трябва да отбележа с голяма звездичка, че пропуснах новият албум на Аморфис, но не защото не става за ревю, а защото усещанията ми твърде много се измениха преди и след гостуването им в София; а и с времето също. Това ми даде да разбера, че не е добре да се захващам с нещо, което самият аз не определям еднозначно. Сред Вас вероятно има такива, които веднага биха сложили Silent Waters на първо място и други, които не биха му отредили такова важно място. Затова се чувствайте свободни да коментирате. И така:

(more…)

Тази публикация е разглеждана 3158 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите

5.2.2008

Джордж от джунглата

Filed under: Литература — clover @ 17:00

Много отдавна исках да го направя, но все не ми стигаше време и не попадах на въпросните клипове, но ето ги и тях. Задължително е да обърнете внимание на това, че нито един въпрос не е свързан с четене и книги. Резултатите щяха да бъдат още по-плачевни (всъщност – още по-комични)

Първото филмче представлява телевизионен коментар относно интелектуалните възможности на лидера на „най-великата страна на света“ г-н Джордж Буш младши, президент на САЩ.

любим цитат: въпрос към президента на пресконференция след срещата му с германския канцлер Анхела Меркел, по време на която президентът се хвали, че чака с нетърпение банкетът в негова чест, на който ще има прасе и той ще има честта да го разреже (прасето е споменато три пъти по време на пресконференцията :).

Репортер: – Възникнаха притеснения, че след бомбардирането на летището в Бейрут; според Вас има ли риск от възникване на сериозен военен конфликт? И относно Иран: те не са отговорили (вероятно на поставени условия/изисквания), премина ли крайния срок за отговор или имат още време да отговорят?
Дж. Буш Мл.: – Мислех, че ще питате за прасето…

(more…)

Тази публикация е разглеждана 2770 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите

Хакери в детската градина

Filed under: За живота — clover @ 13:53

Не мога да се въздържа, защото Лора Крумова е много готина, обаче не може да разбира от всичко. Както и повечето родители…

Вчера сутринта започна регистрацията на деца за детските градини на адрес http://kg.sofia.bg. До тук нищо нередно – общината се опитва да спести на родителите часове опашки за записване с подаване на документите лично на хартия. Изготвя се техническо задание, провежда се търг, участват 7 или 9 фирми (госпожа Йорданка Фандъкова – заместник-кмет на София не можа да се сети колко точно), една от тях – „Сирма груп“ АД – печели конкурса. Изненадващо за мен беше, че никъде на посочения сайт за регистрация на деца в детските градини, нито пък в сайта на „Сирма груп“ АД или някое от нейните подразделения или дъщерни дружества не беше посочен този факт. От какво всъщност се оплакваме: регистрацията трябвало да започне вчера сутринта (04.02.2008 г.) в 9:00 часа. За около 4 часа обаче сайтът бил недостъпен, работел много бавно, не позволявал да се извърши регистрация и да се избере детска градина, в която детето да кандидатства. Затова много родители, които ДОРИ си били взели почивен ден (и двамата родители, сподели майка в студиото на NOVA сутринта), бяха разгневени, огорчени и сърдити. Затова заключаваме: „Сирма груп” АД, общината и всички други виновни – на съд!!! Да гният на топло до живот, да видят дали ще мамят пак целокупния български народ от София с тия компютърни регистрации!…

(more…)

Тази публикация е разглеждана 3940 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите