blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » 2009 » юни


30.6.2009

Anybody… HOME?

Filed under: За живота — clover @ 14:02

Current Mood:Alarmed emoticon Alarmed &

Гледах Home. Въпреки изключително негативните перспективи, в края на филма имаше искрица надежда. Аз все пак мисля, че в още преди да остареем и да си отидем от старост, ще се самоунищожим – не зная дали с ядрено оръжие или променяйки климата до неузнаваемост и предизвиквайки нова Ледена епоха. Но се замислих: „Какво правя аз?“. Реших да си направя списък. Нищо сериозно, просто така. И ето какво се получи:

  • Ходя много пеш;
  • Не използвам климатик;
  • Пътувам основно с метро и трамваи;
  • Използвам автомобил на газ;
  • Карам автомобил само уикенда и извън София. В много редки случаи – в града;
  • Сортирам боклука: хартия, картон и пластмаса отделно, стъкло и метал – също отделно. Не помня цветовете на кофите; имат си надписи :);
  • Пестя електричество. Или поне се опитвам. Винаги гася крушките и телевизора, когато не съм в стаята;
  • Опитвам да не изхвърлям храна;
  • Ям основно пилешко месо;
  • Използвам топла вода само за лична хигиена. Опитвам се да сведа консумацията й до минимум;

(more…)

Тази публикация е разглеждана 2517 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите

26.6.2009

Джако си отиде

Filed under: За живота, Музика — clover @ 16:23

Current Mood:Sad emoticon Sad

Отиде си Майкъл Джексън.
Когато бях на 11 или 12 години, за пръв път чух песни на Майкъл Джексън. Невероятен изпълнител. Въпреки всички други свои музикални пристрастия (а те изобщо не са малко) никога не спрях да харесвам песните му. По някое време гледах Лунен пътешественик и още повече харесах и песните, и самия изпълнител. За съжаление повечето от нас не успяхме да станем свидетели на концерт на Майкъл Джексън в България, но съм чувал, че прави несравним спектакъл и не съм срещал разочаровани.
Другата страна на Майкъл Джексън бе онази на жълтите хроники, многобройните (знае ли някой колко на брой) пластични операции, корекциите по лицето, избелването на кожата, бракът му с Лиза Мари Пресли и неизброимите слухове за здравето на Краля на поп-музиката. Никой не знае какво е истина и какво не. Първият му неуспешен брак, вторият – също, обвиненията в педофилия – звездите никога не са застраховани от неуспехи в личния живот и всякакви основателни или неоснователни обвинения в публичното пространство. Въпреки всичко Майкъл Джексън е идол на няколко поколения и музикалната му диря в световната култура е колосална. (more…)

Тази публикация е разглеждана 2167 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите