blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » 2010 » март


25.3.2010

Какво ни очаква през 2010-а: филми

Filed under: За живота, Кино — clover @ 17:06

Current Mood:

How to Train Your Dragon (Как да си дресираш дракон)

Предстояща анимация на DreamWorks за млад викинг – ловец на дракони, който изведнъж се оказва собственик на бебе-дракон. Едва ли всичко се изчерпва с опърлени вежди и мирис на изгоряла коса … :) С гласовете на Джерърд Бътлър, Америка Ферера (позната на повечето от нас като грозната Бети) и добродушния дебеланко Джона Хил. В истинско 3D и IMAX 3D.
Предстояща премиера на 26 март. Още информация на http://www.howtotrainyourdragon.com/

Predators

По идея на Робърт Родригес и Майкъл Финч. Идеята се появила още в началото на деветдесетте, но след слабия успех на „Хищника 2” се отказали. Сега Родригес е сценарист и продуцент. Участват Ейдриън Броуди, Алис Брага, Дани Трехо, Лорънс Фишбърн. Концепцията за расата от ловци, обикалящи вселената в търсене на плячка е запазена, но този път екип изследователи попада на планетата, от която произхождат те. За да оцелеят е необходима не само огромна огнева мощ, но и много, много находчивост и готовност да поемеш риск, защото от предишните филми сме запомнили едно: с предатора шега не бива! Предстояща премиера на 9.07.2010. Още информация на сайта на филма http://www.predators-movie.com/
(more…)

Тази публикация е разглеждана 4785 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите

2.3.2010

Какво ни донесе 2009-а година

Filed under: Кино, Музика — clover @ 16:48

Watchmen 2009Knowing – за съжаление филмът се оказа голямо разочарование. Въпреки доброто начало и впечатляващите ефекти, решенията Deus Ex Machina не струват. Много харесвам Никълъс Кейдж, както и историите за извънземни, края на света и т.н. обаче в този случай прекрасната идея е опропастена типично по холивудски.
Цялото кино ревю на Knowing вижте тук

Стартрек ХІ (Startrek) – J. J. Abrams сътвори поредното си визуално пиршество. Началото на историята в недалечното бъдеще, Джеймс Тайбириъс Кърк прави първите си стъпки в звездната флота, среща се със Спок, Скоти, Чеков, Сулу, трупа опит, екипаж, стреля и се бие с лошите и поставя съвсем ново начало на историята в Стартрек вселената. Пътуването във времето, което среща възрастния Спок с младежа Спок, изправя приятелството между хора и вулканци пред изпитание, среща двата народа с неочакван враг и дава възможност за безброй посоки на развитие на историята оттук нататък. Изненадващ номер от страна на сценаристите, които току виж в следващия епизод обявят, че капитан Пикар въобще не се е раждал, ференгите и ромуланците са първи приятели с хората, а боргите са миролюбива раса, посветила се на развитие на технологиите и подобряване на условията на живот в собствената си галактика. Въобще започна една малка културна каша и през 2011, когато се очаква следващия филм от поредицата, вероятно ще бъдем (не)приятно изненадани какво ще се случи.
(more…)

Тази публикация е разглеждана 3582 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите