blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » 2010 » декември


13.12.2010

Билет за Роксет

Filed under: За живота, Музика — clover @ 15:47

Current Mood:Alarmed emoticon Alarmed & Angry emoticon Angry & Sad emoticon Sad

ИСТОРИЯТА
След като Арт БГ вече осраха веднъж работата с концерта на Скорпиънс от зала на стадион, SME решиха да направят същото. От Зала 1 на НДК – на стадион „Георги Аспарухов“. Е, какво пък, ще си кажете – на стадиона ще има повече място за повече хора. Така е, но нека да ви обясня как стават нещата.

ИЗВИНЕНИЕТО
„Убеден съм, че имахме късмет със стадион „Академик“ – Плиска (при БАН) и феновете на SCORPIONS ще се наслаждават комфортно и пълноценно на рок легендите в последния им концерт у нас” каза Петър Харалампиев от „АРТ БГ“. (цитат от Катехизис).
Бяхте ли там? Аз бях. Комфортно ли беше? НЕ. Пълноценно?!? Никак. Онези от нас, които успяха да видят каквото и да е, трябваше да разказват на останалите какво става на сцената. Седящи места?! Забрави. Даваш пари за седящи места, а се блъскаш като говедо в кланица с още 5 000 други говеда. Защо? Е, как защо – първо ти продават билети седящи за Х лева и ти си ги купуваш, защото си купуваш комфорта да се насладиш на любимите си музиканти удобно отпуснат на седалка, кресло или каквото предлага оригиналното местонахождение на концерта. Нарича се обиране на каймака. (за любознателните) Казваш си: „Какво пък, и без това само 3 000 души ще можем да го гледаме, няма да има блъсканица, навалица, ще си седим и ще се кефим“.
После се оказва, че (по стара българска „ПОДценителска“ традиция) интересът към концерта изненадва организаторите и е силно подценен (официалната версия!). И организаторът (движен от жажда за печалба) си вика „Мани ги тия говеда бе, продадох им вече билетите по многото пари, сега ще взема парите на още балъци, ще надебелея още повече, ще продължавам да правя свинщини и пак ще им взема парите! Те тая банда ще я гледат и на баба ми в мазето! Лесни пари!”
Ето така, приятели, се прави бизнес в България! (more…)

Тази публикация е разглеждана 5213 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите