Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Slumber Party на Поляна-та*


15.8.2007

Slumber Party на Поляна-та*

Filed under: За живота — clover @ 17:12

Current Mood:Angry emoticon Angry

Тази сутрин БТВ ме шокираха с новината, че ромски „вълнения“ обхванали снощи квартал Красна поляна, за втора поредна нощ. Причината била, че се уплашили от „нападения на скинари“, които обаче така и не се появили. В предистория на случилото се те набедили четирима СОТ-аджии, пийващи кротко бира след работа и ги нападнали. Кадрите бяха потресаващи: цигани с колове, ножове, бухалки в ръце тичаха край репортерите, викаха „Ще ги убиеме всички българи!“, размахваха дърветата срещу журналистите и правеха войнствени физиономии. Малко по-късно видели някакъв човечец, който се прибирал посреднощ и, тъй като бил с бръсната глава, хукнали да го гонят и него като „скинар“. За щастие (негово) не го хванали, та помлели няколко коли, колкото да не са се разкарвали напразно.

Та били се събрали някакви си 200 цигани с бухалки на едно кръстовище и блокирали движението. А около тях имало цели… 40 полицаи, част от които ДАЖЕ били с шлемове, щитове и палки. И пак мислите ми политат в едни розови посоки…

В нормалните държави там щеше да има поне 400 полицаи (а в САЩ определено и повече), вероятно жандармерия, които да ги погледнат така лошо циганите, че въобще да не помислят да мърдат, камо ли да хукнат да гонят някого. И медиите нямаше да говорят за „вълнения“ -това си е разгневена тълпа, тръгнала на линч. Това са бунтове срещу конституционно установения ред, при което участниците се конфронтират с легитимните органи на реда в държавата. Спомням си преди месец за „нерегламентирано събиране“ на Орлов мост бяха арестували четирима защитници на статута на Странджа като национален парк. Нямали разрешение и не се подчинили на полицейска заповед да се разотиват. А снощи 200 души блокират кръстовище през нощта, въоръжени са, настроени са за насилие, трошат коли и… нищо. Ето това е демокрация.
Демокрация е още, че въпросните хора не плащат данъци, здравни или социални осигуровки, ток, вода, голяма част от тях са криминално проявени (или скоро ще станат) – въобще абсолютно пълноценни членове на обществото. На всичкото отгоре в ефир заявиха, че „нямало да идат на работа днес (15.08.2007), защото ги било страх от нападения.
Силно напомня на сценарий за разпалване на етнически конфликт. Но няма отсрещна страна. Стадните инстинкти, когато някой викне „Скинари бият чичо“ (те всички са племенници, чичовци, лели, баби – въобще всевъзможни роднини и затова семейният инстинкт е изключително силен ;) ) са железни – всички грабват ножове, вилици, колове и хукват да бият всички българи.

Уважаеми индо-българи (да бъдем етнически толерантни, негрите в САЩ са афро-американци, значи…), какво ще постигнете, като ни избиете до крак?

  1. няма да има кой да работи и да внася осигуровки, за да ви плащат социалните помощи;
  2. няма да има кой да работи и да плаща здравни осигуровки, за да ползвате безплатна медицинска помощ;
  3. няма да има кой да ви дава кебапчета по изборите;
  4. няма да има кой да изхвърля боклука си, за да намирате в него най-различни интересни и полезни неща;
  5. няма да има кого да обвинявате, че ви напада и ви нарушава правата.

От друга страна ще се справите с оплешивяването при мъжете – българи, защото ще ги ликвидирате до крак по подозрение, че са скинари. Освен това някой ще види сметката на българските политици, което може да се окаже с положителен ефект за вътрешната и външната ни политика :lol: . И накрая, но не по важност извършителите на 100% от дребните престъпления, кражби и джебчийство ще бъдат цигани, в сравнение със сегашните вероятно около 60%-70%. Десетилетието на ромското включване започва от Красна поляна. И все повече територии ще се включват. Има една приказка за адвокатите, но в случая става: някакви си 95% от индо-българите развалят доброто име на останалите!

И предизборно искам да добавя още нещо: любимият ни кмет да престане да си вдига рейтинга със забележки от рода на „Лошото е, че полицаите сега са тука, а по кварталите стават престъпления безнаказано!“, а да вземе да си отвори очите, че с 40 полицаи по кварталите така или иначе нищо няма да стане; и да бъде спокоен – по кварталите престъпления не е имало, защото снощи престъпниците се бяха събрали и полицията ги пазеше от скинари.

* Парти с преспиване (англ.)

Тази публикация е разглеждана 2339 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментаритеНяма коментари »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment