Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Bulgaria Rocks


25.8.2010

Bulgaria Rocks

Filed under: За живота, Музика — clover @ 11:42

Current Mood:Esctatic emoticon Esctatic

Каварна Рок ФестИзмина едно невероятно музикално лято. AC/DC, Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Manowar, Rammstein, Tarja, Doro, Epica, Leaves’ Eyes, Sodom, Destruction, Kreator, Primal Fear, Annihilator, Accept… нямам дъх вече да изброявам. Ако някой се оплаква от нещо, това си е черна неблагодарност.
AC/DC ни зарадваха още през май, разположиха влакови композиции, камбанарии и малка артилерийска дивизия на националния стадион „Васил Левски“, подготвяйки почвата и настроението на феновете за събитието на лятото, а именно Sonisphere. „Топлите“ чувства на Дейв Мъстейн към Ларс и Джеймс от Металика, „виновни“, за неговото изгонване от групата неведнъж са ставали повод двете групи да не споделят една сцена, дори в различни часове на един и същи ден на същия фестивал. След започналите преди време „разговори“ между Дейв, Джеймс и Ларс, които дори бяха публикувани в ютюб (доста откровени и силни думи си казват тия тримата, явно още помнят случките ясно и си носят емоционалните следи), у нас двете „деца“ на караницата между тримата – Metallica & Megadeth се оказаха на една сцена. Преносно и буквално: освен, че свириха в една и съща вечер на един и същи фестивал, те се качиха едновременно на сцената, за да изсвирят заедно парче за Ronnie James Dio – фронтменът на Black Sabbath, Rainbow, Dio и Heaven & Hell. За съжаление Dio ни напусна през май и групата му Heaven & Hell не участва във фестивала. Според мен трябваше да изсвирят песен на Dio, а не песен, която да посветят на него, но те си знаят. Добавете към тази емоционално експлозивна смес Slayer и Anthrax и ще разберете какво се случи. Беше невероятна вечер, преминала под слънце, облаци и градушка, придружена с гръмотевиците на Дейв Ломбардо, тътена на веригите на Кери Кинг, рифовете на Дейв Мъстейн и вокалите на Джеймс Хетфийлд!
На следващия ден набързо ни попяха Manowar, а интересно шоу, по-подходящо за циркова арена, изолирана с азбест, отколкото за музикална сцена, представиха и Рамщайн.
Лятото продължи полека-лека (то след темпото на 22-23 юни всичко изглеждаше полека…) – слънце, море, плаж, нямаше как да не се преместим към източния бряг (поради липса на западен бряг у нас). Каварна отново бе домакин на станалия ежегоден рокфест в града. Тридневното пиршество за душата на всеки хеви метъл започна на 23 юли и завърши на 25-и. Първата вечер ни зарадва с букет от прекрасни рок цветя, в лицето на Лив Кристине (Leaves’ Eyes =? Liv’s Eyes), Симоне от Epica, Таря (от Финландия ;) и Доро (от Германия). Само бях слушал Epica и Таря, а останалите не ми бяха добре познати като песни, но нямаше разочарования. А това беше третия концерт на Таря в Българ’я – с нея се знаем. Обаче е време за новия албум What Lies Beneath, от който вече излязоха сингли и клип, защото репертоарът й от соловата кариера ще ни е скучен на четвърти концерт ;)
Втория ден ни тресоха трашърите – Sodom, Destruction и Creator. Сигурен съм, че са изсвирили най-големите си хитове; аз кротко си пих биричката и куфях сдържано като един добре възпитан фен, който не им знае песните.
И на третия ден тръгнала златната вода – Voivod дойдоха в страната на войводите, но не доведоха със себе си Джейсън Нюстед, обаче аз го видях 99-а в Пловдив, така че не е голяма загуба. Primal Fear ми изсвириха Fighting The Darkness и ме спечелиха за още два-три албума напред, заедно с хитовете от 16.6 (Before The Devil Knows You’re Dead). После свириха Annihilator. Няколко пъти виках момчетата да държим сцената, щото тия ненормалници за малко да я съборят – то не беше траш, не беше спийд – обърнете внимание на Ultra Motion и това ще ви даде представа какво представляваше концерта им. Освен това изсвириха Clowns On Parade и The Trend. И накрая ни зарадваха Accept. Първо изглеждаше, че ще пропуснат Бърз като акула, но тъй като беше месец на акулите по Discovery се наложи да я изсвирят сред бисовете. Имаше и Топки до стената, Немирни и диви, Метално сърце и както си трябва всичко останало. Направи ми впечатление, че новият им вокал мааалко издиша, не му стига сила, когато пее с онзи характерен тембър, но това не прави впечатление в записите, а на живо се понася, ако му увеличат микрофона повечко ;).
Предстоят Scorpions, Brazen Abbot, Sabaton, говори се за Anathema, Terion – да видим. Опасенията ми от предходни години, че известните музиканти ни подминават, не се оправдаха това лято. Дано и занапред да е така. Ето и няколко снимки от концертите.

Каварна Рок Фест 2010 Каварна Рок Фест
Каварна Рок Фест Каварна Рок Фест Каварна Рок Фест
Каварна Рок Фест Каварна Рок Фест
Каварна Рок Фест Каварна Рок Фест

Тази публикация е разглеждана 3434 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите1 коментар »

 1. ?????????°?? ?»?°????????
  ???????????? ? ?°?????»?°?±?»?????????µ ?­?????????µ???????? ?????°?????????°??
  ???????????? ???? ?????????? ???µ?»???µ ?¦?????»????????
  ???????????? ???µ???????? ???µ?»?µ??????????????
  ???????????? ???µ???? ?????·?»????
  ???°???»?°?????? ?±???????? ?? ?????????±?????¶?°???µ
  ???????????? ?·?°???»?°?????? ?????????? ?? ???°?»????????
  ?????»?????????? ???????????? ?·?°???»?°?????? ???°?????????°????
  ?????°???????? ???????????? ?·?°???»?°?????? Amphetamine
  ???????µ?????° ???????????? ?±????????
  ???????????? ???°?????????????? ?? ?????????µ??????????
  ?­?????????????????? ??? ???????????»?????°????
  ???°???»?°?????? ???????????°?»?? ?? ?????»?µ
  ???????????? ???µ???????? ?·?°???»?°?????°
  ???????????? ?·?°???»?°?????? ?????????????? ?? ???»?????µ?????µ???????µ
  ???????????? ???»???????? ?????? ??????
  ???°???»?°?????? ???µ???????? ?? ?????????°???°?»?µ
  ???°???»?°?????? ?»?????????° ?? ???????»?????????????µ
  ???????????? ???????????? ???°???? ???°???????°??
  ?¤???????? ???????µ???»??
  ???±?µ?·?±???»?????°?????µ ?????? ???µ???°?????°?·?°?? ?? ??????????
  ???°???»?°?????? ?°?????µ???°?????? ?? ?????????????°?»???????µ
  ?­?????°?»???? ???????????? ???????°????
  ?????»?? ?? ???»?µ?????????????????»?°???????µ?»???????? ???????»?????????? ???µ????

  Comment by asderadsf — 26.2.2019 @ 11:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment