Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Билет за Роксет


13.12.2010

Билет за Роксет

Filed under: За живота, Музика — clover @ 15:47

Current Mood:Alarmed emoticon Alarmed & Angry emoticon Angry & Sad emoticon Sad

ИСТОРИЯТА
След като Арт БГ вече осраха веднъж работата с концерта на Скорпиънс от зала на стадион, SME решиха да направят същото. От Зала 1 на НДК – на стадион „Георги Аспарухов“. Е, какво пък, ще си кажете – на стадиона ще има повече място за повече хора. Така е, но нека да ви обясня как стават нещата.

ИЗВИНЕНИЕТО
„Убеден съм, че имахме късмет със стадион „Академик“ – Плиска (при БАН) и феновете на SCORPIONS ще се наслаждават комфортно и пълноценно на рок легендите в последния им концерт у нас” каза Петър Харалампиев от „АРТ БГ“. (цитат от Катехизис).
Бяхте ли там? Аз бях. Комфортно ли беше? НЕ. Пълноценно?!? Никак. Онези от нас, които успяха да видят каквото и да е, трябваше да разказват на останалите какво става на сцената. Седящи места?! Забрави. Даваш пари за седящи места, а се блъскаш като говедо в кланица с още 5 000 други говеда. Защо? Е, как защо – първо ти продават билети седящи за Х лева и ти си ги купуваш, защото си купуваш комфорта да се насладиш на любимите си музиканти удобно отпуснат на седалка, кресло или каквото предлага оригиналното местонахождение на концерта. Нарича се обиране на каймака. (за любознателните) Казваш си: „Какво пък, и без това само 3 000 души ще можем да го гледаме, няма да има блъсканица, навалица, ще си седим и ще се кефим“.
После се оказва, че (по стара българска „ПОДценителска“ традиция) интересът към концерта изненадва организаторите и е силно подценен (официалната версия!). И организаторът (движен от жажда за печалба) си вика „Мани ги тия говеда бе, продадох им вече билетите по многото пари, сега ще взема парите на още балъци, ще надебелея още повече, ще продължавам да правя свинщини и пак ще им взема парите! Те тая банда ще я гледат и на баба ми в мазето! Лесни пари!”
Ето така, приятели, се прави бизнес в България!

КАКВО СТАВА?
„Очакванията, че гостуването на РОКСЕТ в България ще предизвика огромен интерес от страна на публиката напълно се оправдаха. Едва два дни след старта на продажбите, билетите за концерта на емблематичното шведско дуо бяха разпродадени изцяло. За съжаление нашата столица не разполага с голям избор на зали, където би могло да се осъществяват концерти от такъв мащаб. Всички зали са с максимален капацитет до шест хиляди души, а голяма част от стадионите са в много лошо състояние и са забранени за масови мероприятия.
След упорити преговори и благодарение на ентусиазма на чудесната българска публика, организаторите от София Мюзик Ентерпрайсис успяха да убедят мениджмънта на групата да премести концерта, а любезните домакини от стадион „Георги Аспарухов“ приеха той да бъде проведен на техния стадион.“
(цитат от СМЕ)
Уважаеми господа, очакванията са за това – за да им се доверявате. Направете проучване… Значи очаквахте 15 000 желаещи, но решихте първо да разпродадете Зала 1 на НДК, щото на стадион билет от 150 лева ще продадете на куково лято, нали?!
Защо билетите в Гърция за Terra Vibe Park (парк, за онези дето не разбират английски, а за тези, дето разбират – уеб сайт) струват 38,50 евро (източник), а у нас са 80 и 100 лева? Хайде, някои от нас също мислим с главите си! О, гледай ти, пак изненада – в София няма подходяща зала?!? А гърците, горките глупаци, си избрали парк… Е, вие вече харесахте една зала, ама в нея продадохте само 3 500 билета! Язък. Що няма зала с 50 000 места, представяте ли си каква печалба ще е това?! Пък те, егати късмета – само до 6 000 души… Ама да знаете, София е виновна, не СМЕ! Представям си какви упорити преговори са паднали, за да им дадат невероятния стадион „Герги Аспарухов“. Нищо лично срещу стадиона, де. Надявам се и те съзнават, че не са Зала 1 на НДК.
Поради спецификата на дейността на дружеството е необходимо да се намери правилния баланс между бизнес-интересите, налагащи печалба на всяка цена и интересът на феновете, които генерират тази печалба. В това, което се случва, виждам единствено желание за извличане на максимална печалба от създалата се ситуация, без да бъдат защитени интересите на феновете, които си имат билети.
„Всеки закупил билет за Зала 1 на НДК ще може да седне на реда и мястото, което е изписано на билета му, без допълнителна заверка.
Разбира се, хората, които тази промяна не ги устройва или по една или друга причина представлява проблем, ще могат да върнат билетите си на касата, от която са закупени и да получат парите си обратно.
Ще бъдат пуснати допълнително количество билети, разположени върху трибуните на сектор „А“, с цени от 80 и 100 лв.“
(цитат от Тикетпро)
Ама разбира сееее, как не се сетих – всички, закупили билети от 150 лева, ще могат да ги върнат, за да се насладят на концерта от околните блокове! Освен това на стадион Георги Аспарухов е прекрасно – въобще няма да духа в този ден, може дори да не вали! А комфортът е същия, какъвто е в Зала 1 на НДК! Снощи бях на концерта на Пако Де Лусия и, да ви кажа честно, малко ми беше некомфортно – не бяха измислили къде да сложа книгите, които си купих от Панаира на книгата. А, забравих да кажа, че като излязох, навън валеше сняг, а вътре на топлото бях изключително неподготвен за това!
Уважаемите господа от СМЕ ни правят на идиоти! Ако искат да продават много билети, да уговорят 2 концерта на Роксет – един в Зала 1 и един – на стадион, за да може всеки да прецени къде и по какъв начин желае да гледа и слуша Роксет. И бъдете сигурни, ако не оценя комфорта на стадион „Георги Аспарухов“ на 150 лева, това няма да е последният път, когато ще чуят за мен! Хвърлете един поглед на клиповете от концертите на Роксет, които вървят в интернет – опери, театрални зали, дамите в рокли, господата – с костюми… Дали „промоутърите“ (не може да няма българска дума за това, по дяволите!) в другите държави не ламтят за толкова пари. Явно – не!
Подобна глупост, че „хората, които тази промяна не ги устройва или по една или друга причина представлява проблем, ще могат да върнат билетите си на касата, от която са закупени и да получат парите си обратно.“ е обидна! Имайте предвид, че като монополист по отношение на продукта „концерт на Роксет в България“, ние, феновете, купуваме билети не заради организатора, не заради предлаганите от него условия, а заради групата. Затова е отвратително условията да се променят едностранно и да се твърди, че тази промяна на договора (реално покупката на билет представлява договор!) от едната страна е напълно приемлива и онези, които не я приемат, могат да … се откажат от Роксет (подчертавам, не от услугата, а от любимата си група) по тази причина. Вместо да кажат, че съжаляват и ще направят всичко възможно всички, които вече са си купили билет да получат точно това, за което са платили, те ни казват да си… Не вярвам истинското им желание да е 3 500 души да върнат вече закупените си билети.

И СЕГА КАКВО?
Мисля, че е време нещо да се направи! Ако не предприемем нищо, това няма да бъде последния концерт, който се мести. Предлагам на всички желаещи да изтеглят от тук писмо с въпроси и да го изпратят от свое име на СМЕ, за да разберат въпросните господа, че в стадото има черни овце с мозък в главите си! Благодаря ви предварително за подкрепата!

Тази публикация е разглеждана 4874 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментаритеНяма коментари »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment