Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Близки срещи от трети вид


9.9.2007

Близки срещи от трети вид

Filed under: За живота — clover @ 17:21

Вчера се завърнах от Белград, но това е друга тема. Та вървях си вчера по булевард „Гоце Делчев“, умислен в мои си работи. Беше валяло и заобикалях отдалече локвите, като понякога ми се налагаше да минавам дори през градинките в междублоковото пространство, за да не се налага да плувам. Изведнъж движещият се срещу мен колоездач намали скоростта и попита:
– Извинете, от София ли сте?
– Кажете с какво да Ви помогна – отвърнах, а той се усмихна и отново попита:
– Гласувате ли? – това ме учуди, но съм виждал какво ли не, така че просто реших да отговоря:
– Да.
– Казвам се Мартин Заимов и ще се кандидатирам за кмет – подаде ми и ръка непознатият. Така е, като не гледам новини,… а и мина време откак управляваше Борда… – наоколо няма медии и други подобни щуротии, така че кажете ми какви са проблемите на града, нещата с които да започна, щом стана кмет, защото боклука няма да стане веднага…
Нали съм си сговорчив, обясних му набързо как стоят нещата в Дървеница, метрото, споменах и трафика в центъра. Той благодари и си продължи с колелото по булеварда, за да шокира още хора, както направи с мен.

Не го излъгах, че гласувам. Не го излъгах и за проблемите. Даже принципно ме накара да се замисля за кого ще гласувам… и за какво. Не вярвам на приказките за семейното му наследство, за миналото му на емигрант, на историите за богаташчето-еврейче, на другите глупости, които четем и слушаме. Искам сам да си изградя мнение. А това определено е добро начало. Мартин Заимов не е много наясно с проблемите Топлофикация, боклук и т.н., не знае какви точно са силните и слабите страни на столицата. Но пък има подход -не ме е спирал скоро ББ да ме пита какви са ми проблемите – не че му пука, но просто така, да се престори. И (Мартин Заимов) е прав – не нужно самият той да е голям професионалист и да знае всичко; трябва да може да подбира хората около себе си правилно, да бъде добър управленец, да борави с глобални понятия, а не с цифри и конкретика. Като висшата математика е – там не се работи с цифри, там се смята с букви, а щом навлезеш в практиката, заместваш във формулата и готово.

Дано има повече такива кандидати. Хора, които поне да те накарат да се замислиш. Заимов вероятно няма да стане кмет – ББ е окупирал подстъпите към кметството, до сега не се е дънил много (като Софиянски; може би защото не е свършил кой-знае какво – никакво движение по проблема боклук, никакво развитие по проблема Топлофикация, вероятно няма и да има виновни :evil: ) така че би трябвало да спечели. Но поне имаме кандидати, които да си заслужават да вземеш важното решение да гласуваш и да си избереш кандидат, който да си струва разхождането до 28-о, 52-ро или съответното местно училище, подслонило избирателната секция. Хвала на таквиз люде. Пък и е възможно, след като Соломон Паси се прочу с трабанта, Мартин Заимов да се прочуе с колелото си и да направи наистина подходящи алеи, безопасни и привлекателни условия за колоездачите в София :cool: .

Тази публикация е разглеждана 4681 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментаритеНяма коментари »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment