Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Джордж от джунглата


5.2.2008

Джордж от джунглата

Filed under: Литература — clover @ 17:00

Много отдавна исках да го направя, но все не ми стигаше време и не попадах на въпросните клипове, но ето ги и тях. Задължително е да обърнете внимание на това, че нито един въпрос не е свързан с четене и книги. Резултатите щяха да бъдат още по-плачевни (всъщност – още по-комични)

Първото филмче представлява телевизионен коментар относно интелектуалните възможности на лидера на „най-великата страна на света“ г-н Джордж Буш младши, президент на САЩ.

любим цитат: въпрос към президента на пресконференция след срещата му с германския канцлер Анхела Меркел, по време на която президентът се хвали, че чака с нетърпение банкетът в негова чест, на който ще има прасе и той ще има честта да го разреже (прасето е споменато три пъти по време на пресконференцията :).

Репортер: – Възникнаха притеснения, че след бомбардирането на летището в Бейрут; според Вас има ли риск от възникване на сериозен военен конфликт? И относно Иран: те не са отговорили (вероятно на поставени условия/изисквания), премина ли крайния срок за отговор или имат още време да отговорят?
Дж. Буш Мл.: – Мислех, че ще питате за прасето…

Второто клипче търси отговор на въпроса Тъпи ли са американците (имат се предвид жителите на САЩ)

любим цитат: въпрос към привлекателна блондинка, която спират на улицата

Репортер: – Кажете една държава, чието име започва с U?
– Държава?! – пита блондинката, после дълго мисли (или поне мълчи) и се усмихва. След неловко дълго мълчание репортерът казва:
– Какво ще кажете за тази?
– Какво? – пита неразбиращо тя.
– United States of America. – момичето е в шок :)

И последното клипче демонстрира десетте най-добри моменти на Джордж Буш младши от шоуто на Дейв Летерман.

Най-много ми хареса обърканият му поглед на пето място.

Затова скъпи приятели не вярвайте, че жителите на САЩ са тъпи; просто това не се отнася за всички тях. Вярно, че президентът им не блести с интелект, но за сметка на това случайно спрените на улицата хора НЕ са представителна извадка и НЕ бива да развалят мнението ни за гражданите на САЩ тако цяло.

Ще си позволя да завърша с цитат от публично изявление на г-н Буш пред симпатизанти: Sure you can imagine what unimaginable honour it is to live here… :lol:

Тази публикация е разглеждана 2664 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментаритеНяма коментари »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment