Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Какво ни очаква през 2009 – част І


10.2.2009

Какво ни очаква през 2009 – част І

Filed under: Кино, Музика — clover @ 13:44

Current Mood:Happy emoticon Happy

Какво ни предстои тази година:

20 март – Knowing – съдейки по трейлъра и наличната информация, преводът би трябвало да бъде Предопределеност, Да знаеш (бъдещето) или нещо такова. Историята разказва за основно училище, при основаването на което децата рисуват картини и ги поставят във времева капсула, която ще бъде отворена 50 години по-късно, за да се „запознаят“ тогавашните и сегашните възпитаници на училището. Едно от тези писма попада в малкия Кейлъб Кьостлер. Писмото е изписано с привидно случайна поредица от цифри, но както се досещате „случайности случайно не случават се“. Оказва се, че тази поредица от цифри позволява да се предвиди бъдещето. Бащата на Кейлъб Джон (Никълъс Кейдж) успява да разкрие кода и историята започва. Краят ще видим през март.

Официален сайт: http://www.knowing-themovie.com/

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0448011/

Май – Стартрек ХІ (Startrek XI) – началото на историята. Капитан Кърк, Макой, Спок, всички са там, вършат лудории и започват епичното пътуване, което се простира вече няколко века. За всички фенове на предишните 10 серии и на телевизионните сериали за капитан Арчър, Пикар, Кърк, Сиско, Джейнуей и всички останали капитани на кораби от звездната флота, които се появяват в сериалите и игралните филми.

Официален сайт: http://www.startrekmovie.com/

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0796366/

Края на лятото, вероятно август – Мадона – много говорим за този концерт изминалата седмица, но на официалния сайт на Мадона турнето е стигнало само до Любляна на 20 август. Затова, всички фенове, стискайте палци и зъби – може пък този път да не ни пропусне подобно наистина невероятно шоу. След Кайли Миноуг, Стинг, Металика, Депеш Мод и още много други звезди, нека накрая да ни огрее и Мадона. Срамота е да пътуваме по 1 000 километра, за да гледаме свестен концерт.
Е, получи се! Най-накрая! Вярно, скъпички са билетите и трябва много бой, за да се добереш до тях, но това е без значение. Важното е, че онези от нас, които са фенове на Мадона Луиз Вероника Чиконе, ще могат да я видят на Националния стадион „Васил Левски“ на 29-и август! Приятно гледане и слушане!
Официален сайт: http://www.madonna.com
Проверявайте датите за турнето тук: https://tickets.madonna.com/

18 май, национален стадион Васил Левски – Депеш Мод за втори път у нас. Вече е потвърдено и билети се продават на Тикетпро. След като свириха на стадион Локомотив преди около три години

– 21 юни 2006-а, Депеш Мод се завръщат. Този път за да ни представят предстоящия албум Sounds Of The Universe, а турнето тематично се нарича Tour Of The Universe. Очаква се албумът да излезе в края на април тази година (21.04.2009-а според официалния им сайт). Този път не на Локомотив, а на националния стадион Васил Левски. Приятно гледане!

Официален сайт: http://www.depechemode.com/

Билети: http://www.ticketpro.bg/

22 май – Терминатор Спасение (Terminator Salvation) – Бате Арни, пардон, губернатор Шварценегер, вече няма да участва в сагата за войната между хора и машини, но за сметка на това войната вече е в разгара си. Най-ужасните кошмари на Сара Конър се сбъднаха в края на Терминатор ІІІ – Бунтът на машините (Terminator 3: Rise of the Machines) и след ядрения апокалипсис синът й Джон Конър повежда съпротивата на хората срещу Скайнет. Този път не кой да е, а Крисчън Бейл ще ни спасява от терминаторите. Съдейки по успеха на последните два Батман-а, които опропасти, не знам дали е мъдро от страна на Джеймс Камерън да остави съдбата на човечеството в негови ръце, ноооо… Може пък този път да са познали. До момента в Терминаторите (може би ако изключим първия) силния мъжкар винаги е Арнолд Шварценегер като Т-800. Да видим до къде ще я докара Бейл. Иначе историята (както винаги) е обещаваща, но без емблемата Шварценегер ще са необходими зверски усилия, за да се получи нещо интересно.

Официален сайт: http://terminatorsalvation.warnerbros.com/, http://www.sonypictures.net/movies/terminatorsalvation/

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0438488/

13 Ноември – Гай Ричи е решил да смени малко посоката и да обърне взор към класическите произведения на Сър Артър Конан Дойл за прочутия детектив Шерлок Холмс в едноименния филм (Sherlock Holmes). Робърт Дауни Младши, избран за ролята на детектива, е приятен актьор, от когото пазя хубави впечатлениея още от Али Макбийл (Ally McBeal), Готика (Gothika) и Железния човек (Iron Man), макар силно да ме изнерви в подобието на филм Тропическа буря (Tropic Thunder). Джъд Лоу, който пък ще играе неразделната половинка на Холмс – доктор Джон Уотсън – ме зарадва в двата филма, които гледах последно с него: Closer и Взлом (Breaking and Entering). Участва и Рейчъл Макадамс от Бележникът (The Notebook). Мисля, че с този екип, с характерната за Гай Ричи визия и с префиненото английско чувство за хумор на А. К. Дойл. Ще се получи забавен микс. Ще видим през ноември.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0988045/

28 Май – AC/DC за съжаление ще ни пропуснат. Най-близката точка от турнето им е Белград (330 км. – концертът е на 26 май), но само за концерта им в Атина (530 км.) се продават билети в България (http://www.ticketpro.bg/news.php?id=236). Иначе можете просто да си купите билети онлайн и да пътувате до Белград. Аз бих направил така. Най-интересното е, че цените от ticketpro.gr са от 66 до 99 Евро, докато тези, които се продават от ticketpro.bg струват от 200 до 240 лева (102 до 122 Евро). Явно разликата идва от нуждата билетът ви да пропътува колосалните 530 километра по интернет до България. Както и да е. Пак не ни огря.

Иначе AC/DC след 8 години тишина тихомълком издадоха Black Ice през Октомври, и за да няма нечули и неразбрали, идват да ни го представят. Ако отидете – после да разказвате!

Официален сайт http://acdc.com/index.php

6 Март – Watchmen – станах фен на филма още в момента, в който забелязах ушатия силует много приличен на Батман. И заради голямата си слабост към Батман проучих този филм. Винаги съм обичал филми за супергерои, а в този те изобилстват. Историята накратко – САЩ през 80-те в един различен вариант на миналото. Супергероите са неразделна част от ежедневието. Но един от ветераните бива убит и останалите се събират, за да разплетат мистерията. Филмът си има всичко – мистерия, конспирация, мацки, супергерои. Сценаристите имат зад гърба си Х-men, Х2 и Scorpion King, така че екшънът е гарантиран. Дано и историята да си струва.

Актьорите не са особено известни: Карла Гуино от Праведно убийство и Деца шпиони, Джефри Дийн Морган от Анатомията на Грей и още няколко непознати супергерои. Историята обаче е обащаваща и стискам палци да не бъде поредното изстъпление на Холивуд с прекрасна идея и безумно изпълнение.

Официален сайт: http://watchmenmovie.warnerbros.com/

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0409459/

Тази публикация е разглеждана 6998 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментаритеНяма коментари »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment