Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Какво ни очаква през 2009 – част ІІ


26.2.2009

Какво ни очаква през 2009 – част ІІ

Filed under: Кино, Музика — clover @ 14:14

Current Mood:Playful emoticon Playful

Race To Witch Mountain

13 Март – Race to Witch Mountain – отново римейк, този път на филм от 1975 г. – Бягство в Вещерската планина (Escape to Witch Mountain). Дуейн Скалата Джонсън, Кристин Лейкин (позната ни от телевизионната комедия Стъпка по стъпка и Game Plan) и Карла Гуино (Watchmen) ще се мъчат да вдъхнат нов живот на фантастичната приказка от 75-а. Две деца със свръхестествени способности трябва да достигнат до Witch Mountain. В предишната версия бягат от богаташ, който се опитва да ги използва в своя полза, за да трупа още повече пари. В съвременната – от тайна организация вероятно със същите цели. Надяваме се на интересна фантастична комедия, която да става за неделя следобед; евентуално за кино, но не по време на премиерата. Филмчето е на Дисни. Обикновено Дисни не се скъпят на ефекти, но правят продукциите си твърде детски. Ще видим през март.
Официален сайт: http://disney.go.com/disneypictures/racetowitchmountain/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1075417/

Crank High Voltage17 април – Crank: High Voltage – Crank ме разби преди няколко години с динамика, адреналин, каскади, оригинална идея и Джейсън Стейтъм, разбира се. Отново е тук и Ейми Смарт. Историята обаче е малко по-различна този път – героят на Стейтъм Чев Челиос е в средата на още по-подъл план – да се използват всички негови органи. Щом обаче на картинката за ампутация се появява мъжкото достойнство на Чев нещата излизат извън контрол. А заради подмяната на сърцето му с електрическо устройство, понякога той трябва и да се зарежда с електричество. Вероятно този път патакламата е за да си намери Стейтъм отново сърцето и да си го пришие обратно като в Рамбо. Уффф, вярно че е Стейтъм, ама понякога отиват твърде далеч…
Джейсън ми е любимец. Филмът ще се гледа задължително, дори само за да видя физиономиите на лошите, размазани от юмруците на нашия човек. Пък и Транспортър 3 ми хареса, така че… А и в този филм накрая Чев вероятно ще падне от космически кораб… и пак ще оцелее, за да има трета част.
Официален сайт: http://crank2.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1121931/

X-Men Origins: Wolverine8 май – X-Men Origins: Wolverine. Трилогията за Х-мен до тук вървеше добре. С развитието на историята, нещата добиваха все по-епични размери, докато в края на третата серия апокалипсисът се размина на косъм. Един от постоянните герои – Улвърин – през цялото време ни учудваше с адамантиевият си скелет и железата, които щръкваха от юмруците му. Този филм ще ни запознае с историята на Улвърин, ще ни покаже как е придобил тази уникална способност, каква е била мутацията му, как се е замесил със Сейбъртут и военните (в една реминисценция в първия филм видяхме част от спомените му и в тях присъстваха екип учени и военни). Разчитам на много екшън и много обяснения, защото това с мутациите е страшна работа и прави хубави филми, но остава доста неясна концепция. Участват Хю Джакман (разбира се), Райън Рейнолдс от „Със сигурност може би“ и „Блейд: Троица“, Лийев Шрайбър от „Манджурският кандидат“ и римейка на „Поличбата“ от 2006-а, Доминик Монахън, познат ни като Мери от „Властелина на пръстените“. Световната премира е на първи май, а у нас – седмица по-късно. А по начина, по който е написано заглавието, очакваме X-Men Origins: Storm, X-Men Origins: Mistique и X-Men Origins: Professor X vs Magneto :)
Официален сайт: http://www.x-menorigins.com/, http://www.myspace.com/x-menorigins
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0458525/

Angels And Demons15 май – Angels & Demons – Филм на Рон Хауърд. След като режисира Уилоу, Пляс, Обратна тяга, Аполо 13 и красив ум, всичко, до което се докосне Хауърд трябва да е добро. Харвардският специалист по символика Робърт Лангдън (познат ни още от Шифъра на Леонардо) се захваща с нова загадка, а мистерията отново го води до дълбините на Ватикана. Там се среща с Армин Мюлер-Щаль, когото вчера гледах в The International и Юън Макгрегър, когото няма нужда да представям. Колко добре му стои на Юън расото можете да видите в IMDB. Въобще тия едноцветни одежди с широки ръкави, от които се подава ту кръст, ту лазерен меч, винаги са му по мярка… Този път в историята са намесени Илюминати – тайна организация с противоречива репутация, която явно се опитва да си отмъсти на католическата църква за нещо, което се е случило много, много отдавна (но не в една далечна галактика). Следват много екшън, заплетени мистерии и обрати, пазени ревностно древни тайни и неочаквани разкрития. Да се надяваме да е по-интересен от „Шифъра на Леонардо“. Трейлъра изглежда обещаващ.
Официален сайт: http://www.angelsanddemons.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0808151/

Land Of The Lost5 юни – Land of the Lost – Space-Time Vortexes Suck! И доктор Рик Маршъл (Уил Ферел – Не може да бъде/Stranger Than Fiction) бива sucked в един такъв времево-пространствен вортекс и се озовава някъде във времето. В трейлъра има динозаври, гигантски раци, паяци, комари, човекоподобни и гущероподобни същества, разбити кораби, самолети и какво ли още не. Останах с много противоречиво впечатление от Stranger Than Fiction, надявам се този филм с Ферел да ми хареса повече…
Официален сайт: http://www.landofthelost.net/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0457400/

24 юни – Transformers: Revenge of the Fallen. Шая Лабьоф отново ще си партнира с добрите роботи срещу лошите роботи.
Официален сайт: http://www.transformersmovie.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1055369/

Ice Age: Dawn Of Dinosaurs4 юли – Ice Age: Dawn of the Dinosaurs – предишните серии бяха изключително забавни и за малки (предполагам), и за големи. Очаквам същото от третата част. Този път се забъркват в история с динозаври и с още една катерица, предполагам – още по-алчна и подла от Скрат и даже летяща :). Очакват ни бебчета-мамути с колосални размери (все пак е мамут, а не 12 тонен опосум!), Сид също смята да си „осинови“ няколко динозавърски яйца и това всъщност забърква голямата каша. Вероятно отново Мани и Диего ще го измъкват от там; този път обаче Мани ще е зает и с ролята на бъдещ татко. Надявам се на повече забава и остроумия и по-малко драми; все пак филмчето е и за деца… И дано да видим повече от Краш и Еди – двата луди опосума и „братя“ на Ели – номерата им в Разтопяване много ми допаднаха ;)
Официален сайт: http://www.iceagemovie.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1080016/

Harry Potter and the Half-Blood Prince17 Юли – Harry Potter and the Half-Blood Prince – не съм чел книгите, но филмчетата за Потър обикновено са забавни. Освен това ставаха все по-мрачни и по-зловещи с всяка изминала минута. Надявам се тази серия също да бие предишните по мракобесие и злокобност. Привлекателната омая, свързана с мрака, ни изкушава още от времената, когато Лорд Вейдър казваше “ If you only knew the power of the Dark Side… Luke,… It is your destiny. Join me, and together we can rule the galaxy as father and son.“ Спомням си как се умилих, виждайки пазителите на затвора, които претърсваха влака докато Хари и компания пътуваха в него; честно казано, напомниха ми на Wights от Heroes Of Might And Magic V ;). Отново лошият Волдемор крои планове, този път обаче Хари е намерил том с черни магии с бележки лично от съставителя и вероятно смята да го използва. Прочетох нещо и за любовни драми (!!!) във филма, но мисля да не го коментирам. Да спрем до магиите и спотайващото се в сенките зло, което в този филм заплашва да излезе извън рамките на магьосническия свят и да навлезе в нашия (яко!!!)…
Официален сайт: http://harrypotter.warnerbros.com/harrypotterandthehalf-bloodprince/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0417741/

7 август – G.I. Joe: The Rise of Cobra – изглеждащ обещаващо екшън. Global Integrated Joint Operating Entity (съкратено GIJOE) е международен екип бойци, борещи се срещу организация за разпространение на оръжие. Денис Куейд е силен коз, да видим как ще го изиграят. Ефектите от трейлъра изглеждат впечатляващо.
Официален сайт: http://www.gijoemovie.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1046173/

Wolfman6 ноември – The Wolf Man – хорър трилър с Антъни Хопкинс, Бенисио дел Торо, Хюго Уийвинг и Джералдин Чаплин (точно, дъщерята на Чарли Чаплин). Сценарият е на Андрю Кевин Уокър (впечатли ме с участието си в създаването на сценария на Седем и Sleepy Hollow) и Дейвид Селф, участвал в сценария на The Haunting и Road to Perdition. След тези имена аз лично очаквам силна игра и добра история. Малко ме смущава етикета хорър, но много заглавия напоследък го носят, а са напълно гледаеми и доста смислени. От историята, публикувана на официалния сайт разбрах, че Бенисио дел Торо се завръща в бащиното си имение в затънтеното селце Блекмор, за да търси брат си, който е изчезнал. Там той се изправя лице в лице с отчужденият си баща (Антъни Хопкинс) и със спомените от миналото, които са го прогонили далеч. Селцето крие тайни и древно проклятие превръща хора във вълци по пълнолуние… Нищо оригинално, но да се надяваме сценарият да е добър, а при тези актьори играта също ще е на ниво.
Нещо любопитно: обърнете внимание на зъбите на върколака: удължени са не кучешките (третите зъби), а следващите (четвърти) :)
Официален сайт: http://www.thewolfmanmovie.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0780653/

18 декември – Avatar на Джеймс Камерън със Сигърни Уийвър. Фантастичен екшън.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0499549/

Май – 21-st Century Breakdown – новият албум на Green Day. След American Idiot очаквам новият им албум с голямо нетърпение. Току виж наминали и насам да го представят.
Официален сайт: http://www.greenday.com/

2/3 март – No Line On The Horizon – нов албум на U2. Те едва ли ще дойдат да ни го представят.
Официален сайт: http://www.u2.com/

28 април – The Devil You Know – нов албум на Heaven & Hell = Black Sabbath – Ози.
Официален сайт: http://www.heavenandhelllive.com/

2 юни – все още неозаглавен нов албум на Dave Matthews Band.
Официален сайт: http://www.davematthewsband.com/

Май – В интервю Джо Пери от Аеросмит казва, че вече работят по нов албум и имат амбицията да го завършат преди 1 юни, когато тръгват на турне.
Официален сайт: http://www.aerosmith.com/

Очакваме също нови албуми от Питър Гейбриъл, Уитни Хюстън, Майкъл Джаксън (!!!), Джо Сатриани, Зи Зи Топ, Папа Роуч (24 Март, заглавие метамолфоза /Metamorphosis/)

Както виждате, ни очаква невероятна година, много нови албуми, много концерти, много (надяваме се) добро кино.

Тази публикация е разглеждана 9826 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите1 коментар »

  1. Супер,филмчето Race To Witch Mountain е хипер яко.

    Comment by Ujassa — 12.7.2010 @ 13:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment