Warning: Creating default object from empty value in /home/ampibg/public_html/sub_dom/blog4bg/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
 blogHere – блогът на виртуална библиотека Nowhere » Джако си отиде


26.6.2009

Джако си отиде

Filed under: За живота, Музика — clover @ 16:23

Current Mood:Sad emoticon Sad

Отиде си Майкъл Джексън.
Когато бях на 11 или 12 години, за пръв път чух песни на Майкъл Джексън. Невероятен изпълнител. Въпреки всички други свои музикални пристрастия (а те изобщо не са малко) никога не спрях да харесвам песните му. По някое време гледах Лунен пътешественик и още повече харесах и песните, и самия изпълнител. За съжаление повечето от нас не успяхме да станем свидетели на концерт на Майкъл Джексън в България, но съм чувал, че прави несравним спектакъл и не съм срещал разочаровани.
Другата страна на Майкъл Джексън бе онази на жълтите хроники, многобройните (знае ли някой колко на брой) пластични операции, корекциите по лицето, избелването на кожата, бракът му с Лиза Мари Пресли и неизброимите слухове за здравето на Краля на поп-музиката. Никой не знае какво е истина и какво не. Първият му неуспешен брак, вторият – също, обвиненията в педофилия – звездите никога не са застраховани от неуспехи в личния живот и всякакви основателни или неоснователни обвинения в публичното пространство. Въпреки всичко Майкъл Джексън е идол на няколко поколения и музикалната му диря в световната култура е колосална.
Освен заради възрастта му (Майкъл Джексън почина едва 50 годишен), смъртта на Кралят на поп-музиката е ненавременна заради планираните 50 концерта. Завръщането на Краля щеше да се състои в О2 Арена в Лондон. На всеки от 50-те концерта щяха да присъстват около 23 хиляди души – общо над милион посетители. Цикълът е озаглавен This Is It и всички билети са продадени. Подобно музикално начинание е невероятно и създава в мен усещане, че Майкъл Джексън е бил оптимист за бъдещето си и плановете му за завръщане доказват това. За съжаление плановете му няма да се случат…
Песните, които никога няма да забравя, са много, но най-ясно помня Give In To Me, Smooth Criminal, Bad, Heal The World, Liberian Girl, Black or White… Мога да изброявам още… За съжаление няма да има повече… Тъжно е, че следващите поколения няма да се докоснат до магията на Джако… А на всички нас, които сме се докосвали, остава само да си спомним за него и да се опитаме да забравим слуховете, лъжите, обвиненията и да съхраним гения му в сърцата си.

The King is dead! Long live the King!

Тази публикация е разглеждана 2149 пъти.

! Уведомете ни за тази публикация или коментаритеНяма коментари »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment